Παράλληλες δράσεις

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου από το 1999 έχει αναπτύξει σημαντικές δραστηριότητες στον τομέα του πολιτισμού. Θεωρούμε σημαντικό να αναφέρομε ότι οι ομάδες που παράγουν πολιτιστικό έργο αποτελούνται από εθελοντές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Αναφορά στο έργο:

ΜΟΥΣΙΚΗ και θεατρική ΟΜΑΔΑ
  • Τραγούδια του, Μάνου, Χατζιδάκι για φωνή και πιάνο, στις 29 Σεπτεμβρίου 1999 στο Ηράκλειο. Η βραδιά αυτή δόθηκε και σε άλλες πόλεις της Κρήτης.
  • Βραδιά με τραγούδια του, Νίκου Γκάτσου στις 12 Μαΐου 2000 στο Ηράκλειο.
  • Βραδιά με τραγούδια του, Λευτέρη Παπαδόπουλου με την τιμητική παρουσία του ιδίου την 27 Απριλίου 2001 στο Ηράκλειο. Η βραδιά Παπαδόπουλου επαναλήφθηκε στις 19 Οκτωβρίου με την ευκαιρία του διεθνούς συνεδρίου για την ελληνική γλώσσα στο οποίο έλαβαν μέρος πάλι εθελοντικά καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι ομάδες οργάνωσαν επίσης τις παρακάτω δραστηριότητες πολιτισμού:
  • Παρουσίαση στο Ηράκλειο του λογοτεχνικού περιοδικού 'Το οκτασέλιδο του Μπιλιέτου' που είναι από τις πιο πρωτότυπες προτάσεις σήμερα στον ελληνικό εκδοτικό και πνευματικό χώρο.
  • Έκθεση εικαστικής δημιουργίας των καθηγητών.
  • "Ποιητική βραδιά" με κεντρικό άξονα τις επιρροές της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο έργο νεοελλήνων ποιητών με προσκεκλημένους ποιητές που είναι καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι προσκεκλημένοι καθηγητές ήταν οι Α. Ζώτος, Τ. Καραγεωργίου, Γ. Πατίλης.

Η ΘΟΚΝΗ επίσης πραγματοποίησε δραστηριότητες και με άλλους φορείς:

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το θέατρο των νίνί και τη θεατρική ομάδα καθηγητών για το κορυφαίο έργο του 200υ αιώνα 'Το τέλος του Παιχνιδιού' του Σάμουελ Μπέκετ. Η παράσταση δόθηκε στις 19 και 20 Μαΐου 2000.



Η Θεατρική Ομάδα έλαβε μέρος στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων πολιτισμού 7ο ΤΕΕ Ηρακλείου του Δήμου Ηρακλείου για νέους δημιουργούς την 25η Μαρτίου 2001.


ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • 1η Συνάντηση: «Η θεατρική αγωγή στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση» στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2001 (7ο ΤΕΕ Ηρακλείου).
  • 2η Συνάντηση: «Σχολικές παραστάσεις -σχολικές γιορτές: Μέθοδοι και εργαλεία για μια πιθανή πραγμάτωσή τους». θεατρικό τριήμερο (15, 16 και 17 Φεβρουαρίου 2002) στο χώρο της Θεατρικής Ομάδας Καθηγητών (7ο ΤΕΕ Ηρακλείου).
  • 3η Συνάντηση για τη θεατρική Αγωγή στην Εκπαίδευση: Η Εκπαίδευση και Δάσκαλος «επί σκηνής»: 21 και 22 Μαρτίου 2003 στο Φοιτητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • 4η Συνάντηση για τη Θεατρική Αγωγή στην Εκπαίδευση: Το θέατρο ως μέσο αυτογνωσίας και επικοινωνίας»: 7, 8 και 9 Μαΐου 2004 (Φοιτητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κρήτης και 36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου).
  • 5η Συνάντηση για τη Θεατρική Αγωγή στην Εκπαίδευση: "Όταν τα κείμενα μιλούν..." 1, 2 και 3 Απριλίου 2005 (Φοιτητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κρήτης και 36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου).
  • 6η Συνάντηση για τη Θεατρική Αγωγή στην Εκπαίδευση: "Τόποι δράσεις, τοπία έκφρασης" 12, 13 και 14 Μαΐου 2006 (Θέατρο Όμμα Στούντιο  και 36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου).
  • 7η Συνάντηση για τη Θεατρική Αγωγή στην Εκπαίδευση: "Τέχνη Θεάτρου Παιδ(ε)ία Κατεργάζεται..." 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου 2007 (Φοιτητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κρήτης και 36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου).
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις Για τη θεατρική αγωγή στην εκπαίδευση έχουν θεσμοθετηθεί και συμμετέχουν σ' αυτές κάθε χρόνο εκατοντάδες καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις συναντήσεις διδάσκουν έγκυροι μελετητές και δημιουργοί του Θεάτρου με πανελλήνιο και παγκόσμιο κύρος.

27 Μαρτίου 2013 Σήμα Πολυχρόνιον
22 Απριλίου 2013 Αλκοόλ και ανθρώπινες σχέσεις, μια ισορροπία στις αποχρώσεις του γκρι.