Εν συντομία


Η ομάδα στα σπάργανα της, το 1999
Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου ξεκίνησε ως σχήμα τον Απρίλιο του 1999 και υπήρξε ιδέα-πράξη του τότε προέδρου της, κ. Νίκου Αλεξάκη. Μετά από πρόσκλησή του προς συναδέλφους-καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι πρωτίστως ασχολούνταν με το θέατρο στο σχολείο και δευτερευόντως –αλλά εξίσου σημαντικά – εντρυφούσαν στο θέατρο σε όποια μορφή και έκφανση, άρχισε να δημιουργείται ο πυρήνας που σε λίγους μόνο μήνες θα παρουσίαζε επιτυχώς την πρώτη του προσπάθεια. Στόχος υπήρξε (και παραμένει) η έκφραση των συναδέλφων μέσα από την Τέχνη και η καίρια κοινωνική τους παρέμβαση μέσω αυτής. 

Μέσα σε σύντομο χρόνο, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, παρουσίασε την πρώτη της προσπάθεια, τις ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη, με αφορμή τον πόλεμο στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία.

Οι δραστηριότητες της ομάδας έχουν διευρυνθεί και σε άλλους πολιτιστικούς τομείς με έντονη και θετικότατη ανταπόκριση από το κοινό της πόλης μας.

Η ΘΟΚΝΗ αριθμεί πάνω από σαράντα (40) μέλη που είναι συνάδελφοι καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων. Παραμένει ανοικτή σε κάθε συνάδελφο που θα ήθελε να συμμετάσχει. Διαθέτει δικό της χώρο-εργαστήριο με σκηνή για πρόβες και εκδηλώσεις.

Η επιτυχία μιας ομάδας οφείλεται στην δημιουργικότητα των μελών της και στην σωστή και λειτουργική συμπαράσταση του ηγέτη - σκηνοθέτη.

Στη φωτογραφία αποτυπώνεται το άγχος του σκηνοθέτη μας Αντώνη Περαντωνάκη